Úvod Novinky Aktuálne Google vyzýva Slovákov: Prispejte na pomoc utečencom!

Google vyzýva Slovákov: Prispejte na pomoc utečencom!

Internetový gigant spustil kampaň, v ktorej ľudí prosí o pomoc v súvislosti s krízou s utečencami. Celkovú vyzbieranú sumu zdvojnásobí na vlastné náklady.

27

Google dnešným dňom spustil zbierku na pomoc utečencom. Používateľov internetu začal priamo na svojej domovskej stránke vyzývať, aby prispeli malou alebo väčšou čiastkou, pričom celú vyzbieranú sumu, až do výšky 5 miliónov eur, na vlastné náklady zdvojnásobí.

Výzva na pomoc sa zobrazuje ako na desktopovej, tak aj aj na mobilnej verzii vyhľadávača. Na desktopovej verzii sa vo vrchnej časti zobrazí tmavá lišta s nápisom „Pomôžte utečencom a migrantom, ktorí to naozaj potrebujú. Google prispeje rovnakou čiastkou.“ Na mobilnej verzii sa výzva nachádza pod logom spoločnosti.

Všetky vyzbierané peniaze zamieria do fondu Network of Good, neskôr budú prerozdelené do neziskových organizácií zaoberajúcich sa s utečeneckou krízou. Tieto neziskové organizácie pomáhajú s distribúciou základného životného vybavenia, ako s ubytovaním, jedlom, vodou a zdravotnou starostlivosťou. Google okrem toho zaplatí všetky poplatky, vďaka čomu sa k utečencom dostane 100% vyzbieranej čiastky.