V obchode Google Play nájdeme obrovské množstvo aplikácií a veľké množstvo si ich aj vďaka dnes už veľkým interným pamätiam v smartfónoch môžeme nainštalovať.

Aj keď niektoré aplikácie alebo hry používame len sporadicky, máme ich nainštalované, aby boli vždy „v pohotovosti“.

Veľa nainštalovaných aplikácií môže spôsobiť nepríjemnosti hlavne pri práci alebo štúdiu, kde o sebe často dávajú vedieť rôznymi upozorneniami a podobne.

To nás pochopiteľne ruší, alebo skôr láka ich skontrolovať. Pri tejto problematike skvele poslúži nástroj ClearLock.

Tento múdry nástroj nám totižto umožní doslova zakázať aplikácie, ktoré si sami zvolíme, a to v rozmedzí od 10 minút do troch hodín. Pred prácou alebo školou tak môžete zablokovať hry, messenger aplikácie a podobne.

Pokiaľ by ste chceli zablokovanú aplikáciu použiť, máte smolu. Jedinou cestou je reštartovanie telefónu a aj keď je to otázka len niekoľko desiatok sekúnd, ako motivácia môže ClearLock uspieť a od reštartovania smartfónu mnoho užívateľov určite upustí.

clearlock

Zablokovať môžete aj všetky aplikácie naraz. Napríklad aj aplikáciu pre kontakty a vytáčanie, no prijímať hovory však budete môcť aj naďalej.

Aplikácia je v obchode Google Play na stiahnutie zadarmo a pokiaľ vám v škole alebo v práci klesá produktivita, určite ju vyskúšajte.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.clearproductivity.clearlock“]