Úvod Výrobcovia Alcatel Alcatel GO PLAY a GO WATCH: Dve mobilné novinky pre aktívnych používateľov

Alcatel GO PLAY a GO WATCH: Dve mobilné novinky pre aktívnych používateľov

0
Alcatel GO PLAY

Spoločnosť Alcatel odhalila popri gigantickom tablete a dvoch slabšie vybavených smartfónoch aj dvojicu odolných zariadení – smarfón GO PLAY a hodinky v štýle Casio G-SHOCK, ktoré nesú názov GO WATCH.

A hoci nejde o špičku hardvérovej výbavy, s GO PLAY dokážeme spraviť zábery na miestach, kam by sme klasické modely bez obáv z poškodenia zobrať určite nemohli. Oba kúsky sú určené do nehostinných podmienok, kde je veľa vody alebo piesku. Certifikované konštrukcie dokážu dokonca bez väčších poškodení odolať aj pádom z 1,5 metrovej výšky.

GO PLAY

Tento šikovný smartfón je vybavený 5-palcovým HD displejom a v jeho útrobách tiká 4-jadrový Snapdragon 410 (1,2 GHz) od amerického Qualcommu, pričom beží na operačnom systéme Android 5.0 Lollipop. 8 GB interné úložisko sa dá rozšíriť použitím microSD karty. Špecifikácie dopĺňa 1 GB operačná pamäť, 8 MPx zadný a 5 MPx predný fotoaparát, FM rádio či 2,500 mAh batéria. Výrobca taktiež dodá na pulty predajní množstvo originálneho príslušenstva, vrátane odolných krytov.

GO WATCH

Alcatel GO WATCH
Alcatel GO WATCH

Pekne vyzerajúce smartwatch zdobí väčšie tlačidlo s nápisom GO, ktoré keď používateľ stlačí, zabudovaný senzor srdcového tepu automaticky odmeria jeho aktuálny stav. Ak ste očakávali systém Android Wear, sklameme vás – Alcatel siahol po alternatívnom riešení. Kompatibilita s Android smartfónmi alebo iPhone je však samozrejmá. Hodinky majú vymeniteľné remienky a aj ochranné puzdro hlavnej časti s okrúhlym 1,22-palcovým LCD IPS displejom, ktorý ponúka rozlíšenie 240 x 240 pixelov.