Úvod Udalosti IFA 2015 ACER ukázal dve novinky: Smartfón Predator 6 a tablet Predator 8 zaujmú...

ACER ukázal dve novinky: Smartfón Predator 6 a tablet Predator 8 zaujmú hlavne hráčov

1
ACER Predator 8

Jeden z renomovaných výrobcov spotrebnej elektroniky dnes na tlačovej konferencii v Berlíne odhalil hneď niekoľko zaujímavých produktov, a to vrátane smartfónu a tabletu. Tie sú primárne zamerané na hranie virtuálnych hier.

Mediálne podujatie prebehlo pred oficiálnym začiatkom IFA 2015, ktoré otvára svoje brány pre návštevníkov od 4. septembra a potrvá následujúcich 5 dní. Podobný krok ako ACER ešte dnes spraví niekoľko ďalších spoločností, vrátane ASUSu či SONY.

Obe Android novinky disponujú dizajnovým spracovaním v štýle notebookov Alienware, operačným systémom Android 5.1 Lollipop a taktiež pokročilým hardvérom. Zákazníci navyše dostanú malú pozornosť vo forme zhruba 50 dolárového kreditu v už predinštalovanej závodnej pecke Asphalt 8, za čo si následne môžu kúpiť lepšie automobily alebo ich vylepšenia.

ACER Predator 6 a Predator 8
ACER Predator 6 a Predator 8

Predator 6

Hoci ho ACER na tlačovej konferencii pred davmi novinárov ukázal, príliš veľa informácií zatiaľ neprezradil. Ak by sme mali ale vychádzať z číslovania modelového označenia, Predator 6 zrejme ponúkne veľký 6-palcový displej.

ACER Predator 6
ACER Predator 6

Smartfón bude vybavený moderným čipsetom MediaTek Helio X20 s až 10-jadrovým procesorom a 4 GB operačnou pamäťou. Detailné fotografie zase zabezpečí 21 MPx senzor, ktorý podľa všetkého vyrobilo konkurenčné SONY. A keďže ide o zariadenie pre ‚gejmerov‘, nesmie samozrejme chýbať ani kvalitný zvuk zo štyroch integrovaných reproduktorov. Výrobca dokonca prispôsobil aj vibračnú odozvu, ktorá má byť podobná vibráciám herných ovládačov k populárnym konzolám ako je PS4.

Informácie o dostupnosti alebo cene zatiaľ k dispozícii nie sú.

Predator 8

ACER Predator 8
ACER Predator 8

8,7 milimetra hrubý Android tablet disponuje uhlopriečkou zobrazovacej jednotky o veľkosti 8″. Tá okrem Full HD rozlíšenia ponúka aj tenký IPS panel a špeciálnu ‚ColorBlast‘ technológiu pre reálnejšie farby. Predator 8 sa môže ďalej pochváliť rýchlou konektivitou, čipsetom Intel Atom x7 alebo 64 GB interným úložiskom s možnosťou jeho rozšírenia prostredníctvom microSD karty. Na európskom trhu bude dostupný za sumu 349 EUR.