Vlajkové modely smartfónov rôznych výrobcov každoročne prichádzajú s ostrejšími displejmi, výkonnejšími procesormi, kvalitnejšími fotoaparátmi a podobne, ktoré však spotrebujú aj viac energie.

Tento trend však akosi nestíhajú dobiehať batérie a už dlhodobo sa stále musíme spoliehať vo väčšine prípadov iba na jednodňovú výdrž batérie na jedno nabitie.

Výrobcovia však prišli so zaujímavým kompromisom, ktorý síce výdrž batérie nepredĺži, jej kapacitu však môžeme doplniť relatívne rýchlo vďaka technológii rýchleho nabíjania.

Stačí tak pol hodinka na nabíjačke a smartfón môžete používať niekoľko ďalších dlhých hodín.

Najlepšiu implementáciu technológie pre rýchle nabíjanie majú práve výkonné top modely rôznych výrobcov a kráľom v tejto oblasti je Samsung.

Pozrite sa na TOP 5 high-end smartfónov, ktoré nabijete skutočne rýchlo.

 

Samsung Galaxy S6 / S6 Edge

Galaxy S6 edgeSamsung pri smartfónoch Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge použil unibody konštrukciu, čím prišli o značnú výhodu vymeniteľnosti batérie. Teraz si tak prázdnu batériu za druhú, nabitú už nevymeníte, Samsung to však vykompenzoval asi najrýchlejším nabíjaním z pomedzi všetkých dostupných smartfónov.

Výsledky štandardizovaných testov hovoria, že Galaxy S6 sa z 0 na 100 % kapacity batérie nabije za približne 76 minút, zahnutej Edge verzii to trvalo o trochu dlhšie, 83 minút.

 

Samsung Galaxy Note 4 / Galaxy Note Edge

galaxy-note-edgeZástupcovia veľkých obrazoviek Samsungu sa taktiež chvália technológiou rýchleho nabíjania, ich batérie však majú o niečo väčšiu kapacitu, preto aj samotné nabíjanie trvá o niečo dlhšie ako v predošlom prípade.

Ide však stále o vynikajúce hodnoty. Smartfón Galaxy Note 4 sa doplna nabil za 95 minút, pričom stále ponúka odnímateľný zadný kryt a teda aj možnosť vymeniť batériu s kapacitou 3220 mAh.

Samsung Galaxy Note Edge sa nabil za 82 minút.

 

Google Nexus 6

nexus-6

Google Nexus 6 je vybavený 3220 mAh batériou podobne ako Galaxy Note 4, v testoch výdrže batérie však podával skôr priemerné hodnoty. Z časti za to môže výkonný hardvér v kombinácii s až 6 palcovou obrazovkou s Quad HD rozlíšením.

Vďaka rýchlemu nabíjaniu sa však Nexus 6 nabije za 98 minút, čo z časti kompenzuje priemernú výdrž.

 

Samsung Galaxy S6 Active

samsung_galaxy_s6_active

Pokiaľ patríte medzi aktívnych jedincov alebo vám jednoducho často padajú veci z rúk, máme pre vás dobré správy. Odolný smartfón do drsnejších podmienok,  Galaxy S6 Active sa chváli nie len vynikajúcou výdržou na jedno nabitie ale aj promptným doplnením akumulátora.

Do plnej hodnoty sa nabije za 103 minút.

 

HTC One M9

htc-one-m9

HTC One M9 je high-end smartfón, ktorý napriek svojim skvelým vlastnostiam nezožal zrovna trhový úspech, určite má však svoju základňu fanúšikov, ktorí ocenia dobitie batérie na 100 % za 106 minút.

K TÉMETOP 5 lacných smartfónov s dlhou výdržou batérie

Vlastníte niektorý z modelov vyššie? Ste spokojní s rýchlym nabíjaním?