Spoločnosť Siemens bola pred viac ako desiatimi rokmi jednou z popredných svetových firiem na výrobu mobilných telefónov a mnohí z nás nejaký kúsok od nich určite vlastnili.

V tomto priemysle mobilných telefónov sa však za posledné roky veľa udialo a Siemens pomaly ale isto odkráčal do zabudnutia.

Spoločnosť však nie je mŕtva, ale prešla akvizíciou. Divíziu pre domáce a priemyselné telekomunikačné zariadenia, v ktorej portfóliu sú aj mobilné telefóny a príslušné patenty prevzala spoločnosť Gigaset.

Pôvodné jadro Siemens sa venuje medicínskym zariadeniam ale aj napríklad veterným turbínam pri obnoviteľných zdrojoch energie.

Späť k smartfónu, existenciu tohto zariadenia potvrdil benchmark štandard AnTuTu. Gigaset smartfón mieri do segmentu vyššej triedy.

The-first-smartphone-from-Gigaset-ex-Siemens (2)

Smartfón bude poháňať čipset od Qualcommu, Snapdragon 810, v kombinácii s 3 GB RAM, displej bude mať full HD rozlíšenie so zatiaľ neznámou uhlopriečkou a poteší tiež 32 GB úložisko.

Fotoaparát budú mať 16 a 8 MPix, Android verziu 5.1.1 Lollipop. Pár snímok naznačuje použitie kovového rámu.

The-first-smartphone-from-Gigaset-ex-Siemens (1)

Informácie naznačujú, že Gigaset smartfón bude oficiálne predstavený na budúci týždeň na technologickom veľtrhu IFA 2015 v Berlíne a my sme naň rozhodne zvedaví.

Bude to po veľmi dlhej dobe mobilný telefón z dielne aj keď už bývalej mobilnej divízie Siemens.

Vlastnili ste v minulosti mobilný telefón Siemens? Ako ste s ním boli spokojní?