Úvod Výrobcovia Samsung Samsung mal od TSMC ukradnúť tajné informácie o procesoroch

Samsung mal od TSMC ukradnúť tajné informácie o procesoroch

10

Nový čipset, ktorý bude poháňať nový iPhone 6s, Apple A9, vyrobí ako Samsung, tak aj Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Ak by však zo strany Samsungu nedošlo k neférovému správaniu, spoločnosť TSMC by mala celú zákazku sama pre seba.

Informoval o tom server DigiTimes, ktorý ďalej odhalil, že predstaviteľ TSMC, Liang Mong-song potajomky informoval Samsung o rôznych patentoch a obchodných tajomstvách TSMC. Najvyšší súd v Taiwane už páchateľa uznal vinným. Uniknuté informácie mali Samsungu pomôcť poraziť TSMC v pretekoch o vyrobenie 14/16nm FinFET procesorov. Ďalšie informácie dokonca tvrdia, že procesory oboch spoločností boli takmer identické.

Po tom, ako Liang posunul informácie Samsungu, dal v TSMC výpoveď a zamestnal sa na Univerzite v Južnej Kórei, ktorú zhodou náhod financuje Samsung. Okrem toho mal údaje stráviť nejaký čas ako zamestnanec Samsungu, presnejšie v ich procesorovej divízii.

Nové rozhodnutie súdu Liangovi zakazuje pracovať pre Samsung až do 31. decembra 2015. Momentálne nie je jasné, či bude Samsung potrestaný. Zmluva s Apple o dodaní čipsetov Apple A9 by ovplyvnená byť nemala.