Samsung Galaxy S6 edge

Kórejský gigant Samsung pred nejakým časom avizoval, že plánuje znížiť ceny svojich top modelov Galaxy S6 a S6 Edge, čím chce podporiť ich predaj a zároveň vytvoriť priestor pre nové high-end zariadenia. 

Konkrétne sa jedná o phablety Galaxy Note 5 a Galaxy S6 Edge Plus, ktoré budú predstavené 13. augusta a logicky budú patriť k najdrahším produktom v „Galaxy“ línii.

čo sa týka spomínaných zariadení Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge, v niektorých častiach Európy už prebehlo znižovanie ceny a to o slušnú sumu.

Pri pohľade na niektoré oficiálne Samsung predajne v Európe, Samsung Galaxy S6 v 32 GB verzii si môžete kúpiť za 599 €, čo je o stovku menej oproti pôvodnej cene.

Samsung Galaxy S6 Edge dokonca „schudol“ o 150 € a získať ho môžete za 699 €.

Čo sa týka napríklad Veľkej Británie, Galaxy S6 sa tam teraz predáva za 559 libier a Edge verzia za 669 libier.

Samsung Galaxy S6 edge
Samsung Galaxy S6 edge

Aj keď úprava cenovej politiky dobehla len niektoré trhy mimo USA, očakáva sa, že po predstavení nových Galaxy smartfónov, 13. augusta, Samsung rozšíri tieto zľavy pre viac lokalít a možno pôjde s cenami ešte viac nadol.

Vzhľadom na čoraz väčšiu penetráciu čínskych smartfónov, ktoré už vedia poskytnúť veľmi slušnú kvalitu za zlomok ceny by si mali brať od Samsungu príklad aj ostatní výrobcovia a znížiť ceny, aby tak neprišli o svojich potencionálnych zákazníkov.