Úvod Smartphony Dohady Samsung plánuje predstaviť novú modelovú radu smartfónov pod označením GALAXY O

Samsung plánuje predstaviť novú modelovú radu smartfónov pod označením GALAXY O

Chystá Samsung ďalšie dve novinky? Všetko naznačuje tomu, že áno.

13

Súčasných päť zrejme juhokórejskému gigantovi nestačí. Už čoskoro by sme mali byť totiž svedkami oživenia šiestej modelovej rady, ktorá doplní Galaxy J, Galaxy E, Galaxy A, Galaxy S a Galaxy Note o ďalšiu triedu. Aké ale ponúkne smartfóny, je zatiaľ veľkým otáznikom.

Analytici ale predpokladajú, že pôjde o lepšiu a zároveň dostupnejšiu strednú triedu, čím sa Samsung vyzbrojí proti rastúcej čínskej konkurencii. Tá v posledných mesiacoch kradne renomovaným výrobcom vďaka agresívnej cenovej politike ich krvopotne nadobudnutý trhový podiel.

S exkluzívnou informáciou prišiel ostrieľaný web SamMobile, pričom spomína dva nadchádzajúce modely: 5,5-palcový SM-G550 a 5,5-palcový SM-G600, čo by malo byť pod spotrebiteľským označením Galaxy O5 a Galaxy O7. Očakáva sa aj unikátny dizajn konštrukcie, prostredníctvom ktorého budú čerstvé smartfóny ľahšie zapamätateľné.

Obrovský počet modelov môže ale potencionálnym zákazníkom spôsobiť poriadny zmätok. Podobný problém malo nedávno aj taiwanské HTC, ktoré neskôr nakoniec ohlásilo redukciu portfólia.