League of Legends alebo Dota2. Známe počítačové hry denne hrajú po celom svete milióny ľudí a v tomto biznise sa nachádzajú taktiež milióny dolárov. 

Z týchto hier sa stal doslova e-šport a v oficiálnych turnajoch sa často hráva o závratné sumy.

Jedna spoločnosť chce však súťažné hranie videohier posunúť na novú úroveň, pričom chce logicky využiť potenciál mobilných zariadení.

Spoločnosť Super Evil Megacorp oznámila, že do svojho produktu MOBA hry Vainglory „naleje“ 23 miliónov dolárov, čím sa chce postarať o vôbec prvý masový mobilný e-šport na svete.

Vývojári hry sa spojili s OGN – juhokórejskou káblovou spoločnosťou s cieľom propagácie tejto iniciatívy a zároveň chcú spolu vytvoriť akúsi „medzinárodnú Premier League“, ktorá by umožnila tímom z celého sveta hrať o hlavnú výhru, 70 000 dolárov.

Deje sa tak už teraz, v auguste.

Samozrejme sa jedná o relatívne malú sumu oproti turnajom v LoL či Dota2, Super Evil Megacorp sa však domnieva, že ide iba o začiatok.

Podľa analytikov IDC, v poslednom roku výrobcovia priniesli na trh až 1,5 miliardy mobilných zariadení, pričom počítačov bolo „len“ 300  miliónov.

Dokonca sa predpokladá, že hranie na smartfónoch a tabletoch predbehne hranie na počítačoch a to dokonca už v budúcom roku.

Super Evil Megacorp samozrejme nie je jediná herná spoločnosť, ktorá útočí na tento segment, otázkou zostáva, či sa dá hard-core hranie s presnou myškou a klávesnicou porovnávať s dotykovým ovládaním.

Pokiaľ spomínanú hru Vainglory nepoznáte, zamierte do obchodu Google Play. Tam nájdete promo video, hodnotenia a ďalšie informácie o nej.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.superevilmegacorp.game“]