Čínsky výrobca smartfónov, Doogee, sa nedávno spojil so serverom gizChina. Na srdci mal totiž jednu vec, o ktorú sa chcel podeliť s celým svetom. Spoločnosť tvrdí, že výrobcovia smartfónov by už konečne mali prestať s výrobou zariadení so zaoblenými rohmi, ktoré vyzerajú ako iPhony. Doogee ďalej tvrdí, že práve túha vyrobiť niečo iné viedla k ich najnovšiemu smartfónu – Doogee F5.

Doogee F5 ponúka 5,5-palcový Full HD displej prekrytý Gorilla Glass 3 (401 ppi). Spoločnosť doň vložila osemjadrový procesor MediaTek 6753 a grafický čip Mali-720 MP3, ktorým pomáhajú 3 GB operačnej pamäte RAM. Na zadnej strane smartfónu nájdeme 13 Mpx senzor, zatiaľ čo na prednej strane sa nachádza 5 Mpx senzor. Zariadenie dýcha vďaka 3 000 mAh batérie, ktorá podporuje ultra rýchle nabíjanie.

Na zadnej strane nechýba snímač odtlačkov prstov, ktorý podľa toho, ako dlho na ňom podržíte prst, vykoná jednu z prednastavených akcií. Ak na ňom napríklad podržíte prst len pol sekundy, otvorí sa aplikácia fotoaparátu. Ak na ňom podržíte prst jeden a pol sekundy, otvorí sa menu nedávno otvorených aplikácií.

Novinka od Doogee sa má začať predávať už budúci mesiac a prísť má s cenovkou 149,99 dolárov, čo je veľmi lákavá cena. Doogee to s obmenou dizajnu myslí vážne, o čom svedčí aj dizajn samotnej novinky. Čo myslíte, robí čínska spoločnosť dobre?

doogee-f5-1
doogee-f5-2
doogee-f5-3
doogee-f5-4