Úvod Zaujímavosti Chytili študenta, ktorý sa na internete snažil predať Android malware. Hrozí mu...

Chytili študenta, ktorý sa na internete snažil predať Android malware. Hrozí mu 10 rokov za mrežami

2

Študentovi z Carnegie Mellon University hrozí až desať rokov za mrežami. Pred sudcom totiž priznal, že je zodpovedný za vytvorenie Android malwaru. Díkičko, chlapče.

20-ročný Morgan C. Culbertson bol usvedčený zo „snahy o poškodenie chránených počítačov“ a je jedným z troch páchateľov, ktorí majú na svedomí aplikáciu Dendroid. Pred okresným sudcom, Maurice Cohill Jr., priznal, že sa vytvorený malware chystal predať na online trhu s názvom Darkode. Kúpiť ho za približne 300 dolárov mali ďalší ľudia, ktorým sa páči, keď škodia ostatným.

Tak, ako v prípade ďalšieho Android malwaru, aj Dendroid po inštalácii špehoval vaše SMS správy, fotografie a nahrával telefonáty, a to všetko samozrejme bez vedomia obete. Culbertson priznal, že sa škodlivú aplikáciu snažil predať online, no podľa jeho slov nedostal ani jednu ponuku.

Hacking-GIF
Vysoko presná rekonštrukcia udalostí

Mladý Culbertson, ktorý sa za svoje činy ospravedlnil ďalej sľúbil, že svoje „zručnosti“ v budúcnosti využije na ochranu používateľov počítačov a iných zariadení. Tak či tak mu za mrežami hrozí až 10 rokov, no je vysoko nepravdepodobné, že by ich skutočne dostal. Mladíka môžu zbaviť obvinením 10 000 dolárovou kauciou. Ďalšie súdne pojednávanie je naplánované na december.