Nové vlajkové lode kórejského Samsungu, Galaxy Note5 a Galaxy S6 Edge+ sú vybavené natívnou podporou pre bezdrôtové nabíjanie, pričom ide o inovovanú, rýchlejšiu technológiu.

Samozrejme, bezdrôtovú nabíjaciu podložku si budete musieť zakúpiť osobitne, pokiaľ nevyužijete akciu nejakého predajcu, ktorí ich sem-tam zvyknú pridávať k smartfónom ako darček.

Podložka so „stručným“ názvom, Samsung Fast Charge Wireless Charging Pad dokáže Samsung Galaxy Note5 a Galaxy S6 Edge+ nabiť až 1,4 krát rýchlejšie ako bežná bezdrôtová nabíjačka, čo môže v konečnom dôsledku pri naplnení kapacity batérie z 0 na 100 % ušetriť aj desiatky minút.

The-new-Samsung-Fast-Charge-Wireless-Charging-Pad (2)

Podložka je kompatibilná aj s ostatnými smartfónmi, ktoré podporujú technológiu bezdrôtového nabíjania. Zrýchlený režim však podporujú len Note5 a S6 Edge+.

Cena? Pokiaľ chcete využívať túto pokrokovú technológiu, budete si musieť priplatiť. Aj keď nie je podložka ešte oficiálne dostupná, bude k dispozícii ako v bielej, tak i v modrej variante, a to za sumu 69,99 dolárov.

The-new-Samsung-Fast-Charge-Wireless-Charging-Pad (1)

Vzhľadom na sumu si teda určite množstvo používateľov zrejme vystačí aj s klasickým USB káblom.