Úvod Xiaomi Xiaomi Mi 5 Xiaomi predstaví Mi 5 spolu s Mi 5 Plus: Cenovka od 400...

Xiaomi predstaví Mi 5 spolu s Mi 5 Plus: Cenovka od 400 dolárov, 13 MPx selfie a Snapdragon 820

Na svetlo-sveta vyplávali čerstvé dohady, čo všetko nové (ne)vieme o vlajkovej lodi Mi 5?

0
Koncept Xiaomi Mi 5 (zdroj: beautifycorner.com/)

Jedna z najočakávanejších vlajkových lodí tohto roka zrejme odhalila ďalšie detaily, ktoré sa tentokrát týkajú cien, dvoch rozdielnych variant či rozlíšenia fotoaparátov. A tou najlepšou správou je, že čínsky výrobca opäť nezabudne na skvelú dostupnosť, takže si nástupcu Xiaomi Mi 4 zaobstaráme za veľmi priaznivú sumu.

Únik vraj pochádza od pomerne dôveryhodného účtu, uvádza web PhoneArena. Ten už pred tým posunul niekoľko informácií o predchádzajúcich smartfónoch a tie sa neskôr ukázali ako správne.

Spoločnosť Xiaomi by tak mala za pár mesiacov ukázať nie jednu, ale rovno dve varianty vynovenej generácie vlajkovej lode Mi 5 a Mi 5 Plus (áno, iPhone 6 a iPhone 6 Plus) s viacerými rozdielnymi špecifikáciami, vrátane veľkosti displeja alebo lepšieho čipsetu.

Najbadateľnejší rozdiel bude spočívať predovšetkým v 5,2 a 5,7-palcovej uhlopriečke. Pri hlavných fotoaparátoch ponúkne väčší model aj väčšie rozlíšenie, ktoré by malo dosiahnuť až 23 MPx. Menší zase dostane lepší ‚selfie‘ na prednej strane a zároveň i menšiu kapacitu batérie – 3 000 vs. 3 500 mAh.

Kedy teda obe novinky uvidíme oficiálne predstavené? Podľa všetkého počas novembra, keďže vianočné sviatky môžu zabezpečiť lepšie obchodné výsledky. V kombinácii so 400 dolárovou cenovkou sa z Xiaomi Mi 5 nepochybne stane tohtoročná hviezda.