Len včera sme dočkali oficiálneho potvrdenia dátumu predstavenia nových vrcholových smartfónov od Samsungu, Galaxy Note 5 a Galaxy S6 Edge+, ticho však zostalo ohľadom nových inteligentných hodiniek.

Tieto smartfóny budú predstavené už 13. augusta na podujatí v meste New York, pričom podľa najnovších informácií, ktoré priniesol Wall Street Journal sa taktiež pravdepodobne dočkáme odhalenia nových inteligentných hodiniek tohto kórejského giganta.

Tieto smartwatch by mali niesť označenie Gear A, budú mať okrúhly ciferník, v ktorom bude osadený 1,65 palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 360 x 360 pixelov, hovorí sa aj o 3G konektivite a samozrejme nebude chýbať záplava rôznych senzorov pre meranie tepu, spánku, fitness aktivít a podobne.

Hodinky budú dokonca vybavené službou Samsung Pay pre bezhotovostné platby a zaujímavosťou je mechanická „obruč“ ciferníku, prostredníctvom ktorej budeme ovládať inovované užívateľské prostredie, pridávať hlasitosť, prepínať sa medzi aplikáciami a podobne.

Samsung tak skĺbi najmodernejšie mobilné technológie s klasickými prvkami a vzhľadom.

Žiaľ, neexituje žiadny uniknutý snímok týchto hodiniek ako to býva zvykom pri smartfónoch pred predstavením, existuje však náhľad na ich užívateľské prostredie.

SamsungGearSDK

Ste fanúšikom nositeľných technológií? Tešíte sa na nové smart hodinky?