Výdrž batérie je pri smartfónoch jeden z najdôležitejších aspektov a práve poriadnou výdržou sa chvália hlavne vlajkové lode výrobcov, ktoré sú často vybavené masívnymi kapacitami akumulátorov.

Ak však nechcete za smartfón vyhodiť veľkú sumu peňazí a chcete aby aj niečo vydržal, existuje niekoľko zariadení, ktoré tieto kritéria spĺňajú.

Aj keď bola dĺžka výdrže batérie na jedno nabitie najdôležitejším kritériom pri výbere, ohľad bol braný napríklad aj na rozlíšenie displeja, výkon či dizajn zariadenia tak, aby mal potencionálny užívateľ čo najlepší komfort a zážitok z používania smartfónu.

Pozrite sa na TOP  5 smartfónov, ktoré vám nezruinujú rozpočet a nebudú v polovici pracovného dňa pýtať nabíjačku.

 

Motorola Moto E (2015)

Moto-E-2015

Tohtoročná Motorola Moto E je vybavená 2390 mAh batériou, ktorá znesie naozaj veľa aj vďaka skromnejšej, no použiteľnejšej špecifikácii.

Tú charakterizuje 4,5 palcový displej s rozlíšením 540 x 960 pixelov, 1.2 GHz quad-core procesor Snapdragon 410, 1 GB pamäť RAM, 8 GB rozšíriteľná interná pamäť, či 5 MPix zadný fotoaparát.

Smartfón existuje v dvoch verziách, lacnejšej, ktorá poskytuje len 3G konektivitu alebo drahšej, s podporou 4G LTE.

Cena v našich e-shopoch sa pohybuje niekde na úrovni 140 € za LTE verziu.

 

Blu Studio Energy

BLU-Studio-Energy2

5 palcový IPS displej s HD rozlíšením, quad-core procesor Snapdragon 410, 1 GB pamäť RAM, 8 GB interné úložisko s podporou microSD kariet, 8 MPix fotoaparát a pozor, až 5000 mAh batéria.

Ide teda o skutočného maratónca vo výdrži, ktorý je schopný výdrže pri striedmom používaní aj niekoľko dní.

Jeho cena sa pohybuje na úrovni 150 €, problém je, že po ňom musíte pátrať v zahraničných e-shopoch (napr. Amazon), keďže ho u nás nenájdete.

 

ZTE ZMAX

zmax_hero_1

Aj medzi lacnejšími smartónmi si nájdu ten svoj záujemci o väčšie displeje.

ZTE je známy čínsky výrobca, ktorý uviedol na trh model ZMAX s 5,7 palcovým displejom s HD rozlíšením, 1.2 GHz quad-core čipom Snapdragon 400, 2 GB pamäťou RAM a 8 MPix fotoaparátom.

Nechýba podpora pre 4G LTE a do 8,9 mm tela sa vtesnala 3400 mAh batéria.

Aj ZTE ZMAX sa žiaľ vyhol nášmu trhu a zahraničné e-shopy ho po prepočte ponúkajú približne za 200 €, čo je rozhodne príťažlivá cena.

 

Alcatel One Touch Idol 3

alcatel_one_touch_idol_3_

5,5 palcová verzia tohto smartfónu v sebe ukrýva slušný výkon v podobe IPS displeja s Full HD rozlíšením, procesorom Snapdragon 615, 2 GB pamäťou RAM a 8 alebo 16 GB interným úložiskom s podporou pre micro SD karty.

Batéria má kapacitu 2910 mAh pri hrúbke zariadenia len 7,4 milimetra a smartfón okrem iného ponúka aj veľmi prívetivý dizajn.

Slovenské internetové obchody stanovili cenu niekde okolo 290 €, čo je napríklad oproti Motorole Moto E výraznejší rozdiel, ide však o vynikajúcu pridanú hodnotu v podobe výdrže, výkonu a dizajnu.

 

Nokia Lumia 830

Nokia-Lumia-830-10a.fw

Aby sa nepovedalo, skvelú výdrž za priaznivú cenu ponúka aj Android konkurencia v podobe smartfónu s OS Windows Phone.

Aj keď tento smartfón v sebe ukrýva len 2200 mAh batériu v tenkom, 8,5 mm tele, operačný systém WM je energeticky menej náročný a tak udrží na uzde veľmi slušnú výdrž pri 5 palcovom HD  displeji, procesore Snapdragon 400, 1 GB pamäti RAM, 16 GB úložisku a schopnom, 10 MPix fotoaparáte.

Ak hľadáte sekundárny smartfón k svojmu Android high-endu a chcete okúsiť iný operačný systém, skvelá voľba.

Slovenské internetové obchody predávajú Nokia Lumia 830 s cenovkou okolo 225 €.