Android smartfón od Meizu, ktorý má veľké ambície zaujať predovšetkým mladších zákazníkov, dorazil do našej redakcie na dvoj-týždňový test, kde preskúmame jeho hardvérovú aj softvérovú stránku. A čo sa týka prvých reakcií, tie sú zatiaľ prevažne pozitívne. Pokiaľ teda prehliadnete pár kozmetických detailov, budete nepochybne súhlasiť, že m2 note patrí medzi to najlepšie, čo momentálne v strednej triede nájdeme.

Dostupná novinka z Číny pozostáva z ‚unibody‘ plastovej konštrukcie vo viacerých farebných prevedeniach, jej telo má oblé tvary a skvele sadne aj do menších rúk. Najväčším prekvapením bola pekne spracovaná, unikátna a zároveň plynulá nadstavba Flyme 4.5, za ktorú má výrobca obrovské PLUS. Jej jediný problém je iba hlbšia integrácia čínskych služieb (Weibo a i.) či tzv. ‚cloud‘ úložiska od Meizu. Pri smartfónoch z rovnakých končín nejde však o nič výnimočné, týka sa to totiž aj Xiaomi.

Flyme UI
Flyme UI

Po dvoj-hodinovom nabíjaní 3,100 mAh batérie vydržal 5,5″ Meizu m2 note zhruba 10 hodín pomerne náročnej prevádzky bez hrania mobilných hier. K dispozícii je aj špeciálny šetriaci mód, ktorý dokáže po aktivácii zabezpečiť niekoľko hodín navyše, avšak obmedzí používateľa.

Kde je to kapacitné tlačidlo?

Niekomu nevyhovujú, niekto si ich nevie vynachváliť – reč je samozrejme o kapacitných tlačidlách pod displejom. Tento kúsok má našťastie iba jedno a to dokonca ani nesvieti, pričom sa nachádza priamo v hardvérovom ‚Home‘ tlačidle. Smartfón teda ponúka akoby ideálny kompromis aj pre jeden a aj pre druhý tábor rozdielnych spotrebiteľov.

8,7 milimetrov hrubý m2 note zvládne fungovať pri dvoch aktívnych SIM kartách, obe musia byť ale vo formáte ‚nano‘. S frekvenciami slovenských operátorov neboli doteraz zaznamenané žiadne komplikácie – 4G sieť O2 fungovala perfektne. Pokiaľ máte iba jednu kartu, do volného slotu môžete vložiť microSD kartu na rozšírenie úložného priestoru.

Podobne ako napríklad pri Mi 4i alebo Galaxy A8, zobrazovanie informácií zabezpečí veľký Full HD displej, no tentokrát s hustotou 403 ppi, z ktorého sa dobre čítalo i počas slnečného dňa.

Selfie, selfie

Nenáročnému fotografovi poslúži 13 (f/2.2) alebo predný 5 MPx (f/2.0) fotoaparát nad jeho očakávania. Zábery počas dňa sú postačujúce, v horších svetelných podmienkach je to ale už mierne horšie. Za zhruba 200 eur nemožno však očakávať výkon ako od LG G4, hoci sú selfie fotky na podobnej úrovni.

Hlavný fotoaparát m2 note
Záber zo zadného fotoaparátu m2 note

Zariadenie poháňa 28 nm čipset MediaTek 6753 s 8-jadrovým CPU (1.3 GHz) a s asistenciou 2GB operačnej pamäte LPDDR3, z ktorej berie systém podľa aplikácie CPU-Z asi 60%. Meizu m2 note nechýba dokonca ani Android 5.1 Lollipop.

Vaše otázky

Kompletnú recenziu už pomaličky začíname pripravovať, pokiaľ vás teda niečo špecifické zaujíma, vaše otázky nasmerujte nižšie do komentárov.