Úvod Výrobcovia Sony SONY: Celkový zisk 780 miliónov dolárov, predaje smartfónov a tabletov o 16%...

SONY: Celkový zisk 780 miliónov dolárov, predaje smartfónov a tabletov o 16% nižšie

9
Foto: Android Central

Snaha Sony zamerať sa na výrobu a predaj foto senzorov a konzol sa im konečne vyplatila. Spoločnosť si totiž za uplynulý štvrťrok končiaci júlom zaknihovala prevádzkový zisk vo výške 780 miliónov dolárov. Celkový príjem spoločnosti činil 14,5 miliardy dolárov, čo je oproti minulému roku pokles o 0,1%.

Divízia zameraná na výrobu obrazových snímačov zaznamenala príjem vo výške 249 miliónov dolárov, čo je nárast o 164%. Divízia hier si polepšila o 350% a zaznamenala príjem vo výške 160 miliónov dolárov. Narástla aj divízia Sony Music, ktorá zarobila 260 miliónov dolárov, čo predstavuje navýšenie o 172 percent.

Divízia mobilných zariadení si naopak zaknihovala stratu 188 miliónov dolárov. Je to z toho dôvodu, že sa v porovnaní s minulým rokom predalo o 16,3% menej zariadení. Spoločnosť pokles zvalila na reorganizáciu mobilnej divízie a rozhodnutie „nenaháňať sa za rozširovaním portfólia, namiesto čoho sa chcú sústrediť na ziskovosť.“ Stratu mobilnej divízie Sony teraz analytici predpovedajú na 480 miliónov dolárov.

Spoločnosť oznámila, že sa do budúcna bude sústrediť na high-end segment trhu, pričom najnovšie zariadenie by malo prísť ešte tento rok. Najnovšia Sony Xperia Z3+ zatiaľ firmu svojimi predajmi nijak nepodržala. Bude teda zaujímavé sledovať, s čím ďalším prídu šikovné hlavičky z ďalekého Japonska.