BlackBerry Priv

Nedávno sme vám priniesli informácie, že niekdajší kráľ manažérskych smartfónov plánuje malú revolúciu a to prechod na operačný systém Android. Prvým takýmto smartfónom by mal byť BlackBerry Venice.

Výrobcovi BlackBerry aktuálne patrí ani nie jedno percentný podiel trhu so smartfónmi, aj napriek tomu, že stále produkuje konštrukčne veľmi kvalitné zariadenia s rozumnou cenou a jedinečnou hardvérovou klávesnicou.

Jedinou vráskou je operačný systém tohto výrobcu, ktorý nie je zlý, no medzi používateľmi si nezískal obľubu aj hlavne kvôli absencii veľkého množstva aplikácií.

Podľa stále neoverených informácií sa predstavitelia BlackBerry rozhodli pre použitie operačného systému Android vo svojom nadchádzajúcom smartfóne, čo by mohlo výrobcu vyniesť späť medzi kľúčových hráčov trhu.

Toto zariadenie nesie pomenovanie BlackBerry Venice a nepôjde o žiadny kompromis medzi cenou, kvalitou a parametrami ale o špičkový high-end smartfón.

Ten ponúkne približne 5,4 palcový QuadHD displej, 3 GB RAM a zvesti hovoria aj o Snapdragone 808, 16 MPix fotoaparáte a konečne, o  Androide Lollipop.

O jedinečnosť oproti konkurencii sa postará vysúvateľná hardvérová klávesnica.

Práve render tohto zariadenia ukazuje použitie OS Android a dokonca môžeme vidieť mierne zakrivenie displeja po oboch stranách ale aj micro USB port či 3,5 mm jack.

My len dúfame, že sa toto zariadenie stane realitou. Rozhodne by si našlo svoju skupinu používateľov.

BlackBerry-Venice-running-Android-Lollipop.