Gear VR

Juhokórejský výrobca sprístupní pre slovenských spotrebiteľov zariadenie, ktoré im umožní vstúpiť do virtuálnej reality. Vylepšené Samsung Gear VR si tak budú môcť od polovice júla zaobstarať za odporúčanú maloobchodnú cenu 249 eur s DPH.

Okuliare s technológiou od spoločnosti Oculus vyžadujú na plnohodnotné fungovanie pripojenie Android smartfónu Galaxy S6 alebo S6 edge prostredníctvom microUSB konektora.

Vyšší výpočtový výkon a kvalita grafiky Samsung Gear VR Innovator Edition zabezpečuje nízku pixelizáciu a široké 96° zorné pole. Sledovanie filmov s vysokým rozlíšením, televíznych relácií, VOD služieb a hranie VR hier tak získava úplne nový rozmer. Pre sledovanie 2D a 3D filmov sú pripravené režimy Kino, Multi obrazovka a Domáce kino. Technológia Pass-Through dokonca aktivuje zadný fotoaparát Galaxy S6 alebo S6 edge pre hybridné zobrazenie okolia i priamo v aplikáciách VR,“ uvádza výrobca v tlačovej správe.

Oproti predchádzajúcim verziám sú Gear VR v Innovator Edition menšie až o 15% a popruhy, kde kládli inžinieri dôraz na ergonómiu, zabezpečia rovnomernejšie rozloženie váhy pri používaní, pričom rozmery konštrukcie dosahujú 82,8 x 196,1 x 98,5 milimetra a latencia zobrazovania nie je vyššia ako 20 milisekúnd. Medzi integrovanými senzormi nájdete akcelerometer, stabilizátor či senzor blízkosti.

Novinka dorazí na pulty značkových predajní Samsung v Bratislave, Nitre a Košiciach, vrátane e-shopu andreashop.sk.

Gear_VR_detail2
Gear_VR_detail
Gear_VR_left_side
Gear_VR_left
Gear_VR_Combination4