OnePlus 2

Zabije čínska novinka súčasné vlajkové lode od špičkových výrobcov ako Samsung, LG či HTC? Pokiaľ by sme brali do úvahy pomer hardvérovej výbavy, kvality konštrukčného spracovania a bezkonkurenčnej ceny, OnePlus 2 má skutočne veľké ambície poraziť väčšinu hi-tech smartfónov s operačným systémom Android na súčasnom trhu.

Samozrejme, dôležité budú výsledky prvých recenzií. Zatiaľ sa teda musíme uspokojiť so zoznamom technických špecifikácií a detailoch o použitých materiáloch, za ktoré sa určite nemusí nástupca minuloročného OnePlus One vôbec hanbiť. Špičkový rámik z horčíku či hliníku nepochybne uspokojí aj tých najnáročnejších labužníkov a praktická možnosť výmeny zadného krytu zase spestrí denno-denné používanie. Vhod padne i obojstranný konektor USB Type-C, laser, dva sloty pre SIM kartu alebo špeciálna softvérová funkcionalita, ktorá dokáže prostredníctvom iba 13 MPx senzoru vyhotoviť fotografie v rozlíšení až 50 MPx.

Cenovky OnePlus 2
Cenovky OnePlus 2

Hoci sa v útrobách OnePlus 2 nachádza TOP čipset od spoločnosti Qualcomm, smartfón nemá sprístupnenú rýchlo-nabíjaciu technológiu Quick Charge 2.0, akou disponuje napríklad LG G4 alebo HTC One M9. Taktiež neprichádza s podporou pre akýkoľvek štandard bezdrôtového nabíjania, čo zrejme mnohých odporcov káblov poriadne nahnevá. A najhoršie na tom celom je fakt, že sa čerstvý Android smartfón nabíja až cez 3 hodiny. Pokiaľ však prehliadneme tieto menšie nedostatky, celková výdrž by mohla byť vďaka prítomnému Full HD rozlíšeniu zobrazovacej jednotky, energeticky-efektívnej operačnej pamäte LPDDR4 a celkom veľkej kapacity batérie (3,300 mAh) na obstojnej úrovni.

Nižšie nájdete tabuľkové porovnanie hlavných špecifikácií toho najlepšieho od súčasných gigantov.

[table id=50 /]