Úvod Výrobcovia Google Nový NEXUS vyrobí Huawei. Čína dostane vlastný obchod s aplikáciami

Nový NEXUS vyrobí Huawei. Čína dostane vlastný obchod s aplikáciami

Už za pár mesiacov uvidíme vynovené generácie Nexus zariadení. Najpravdepodobnejší výrobcovia sú tentokrát spoločnosti z Južnej Kórei aj Číny.

2
Huawei

Ďalšie správy opäť potvrdili to, čo sme si mysleli už dlhšie. Tohtoročným hardvérovým partnerom internetového giganta Google má byť pri očakávanej generácii smartfónu Nexus výrobca Huawei. A nie len to, čínska spoločnosť má dokonca asistovať aj pri tvorbe špeciálnej alternatívy Google Play pre miestny spotrebiteľský trh.

S informáciou tentokrát prišiel renomovaný web The Infromation, pričom ju dokonca zverejnili aj na theverge.com, čo iba pridalo na jej dôveryhodnosti. Web AndroidPolice dokonca spomínal ešte v máji až dva veľkostne-rozdielne Nexus smartfóny, ktoré by mohli tento rok doraziť na pulty obchodov v 5,2″ a 5,7″ prevedení. Jeden by mal vyrobiť LG a väčší zase Huawei. Predstavenie prebehne zrejme podľa tradície, teda počas októbra, kedy uzrel svetlo sveta i minuloročný Nexus 6 od Motoroly.

Čínsky obchod s aplikáciami tak môže pomôcť Google zlepšiť súčasnú pozíciu na miestnom trhu, keďže jeho biznis-model výrazne limitujú čínske regulačné úrady.

Internetový gigant má zase na oplátku pomôcť Huawei s predajom nadchádzajúcich mobilných zariadení pre amerických spotrebiteľov, a nový Nexus s logom výrobcu môže byť dôkazom a taktiež začiatkom bližšej spolupráce. Dokonca sa v kuloároch povráva, že smartwatch s operačným systémom Android Wear dostanú čoskoro podporu, ktorá im umožní komunikovať s iPhone.