Moto X Play

Dnešný deň je skutočne bohatý na novinky. Okrem OnePlus 2 uzrelo svetlo sveta hneď niekoľko ďalších kúskov s operačným systémom Android, vrátane tohto podareného smartfónu od spoločnosti Motorola. Čo všetko teda ponúkne?

Inžinieri obdarili Moto X Play veľkou Full HD zobrazovacou jednotkou či batériou s kapacitou až 3,630 mAh, ktorá by ho mala podľa dostupných informácií od výrobcu udržať pri živote aj dva dni, pokiaľ samozrejme berieme do úvahy kombinované – inými slovami nenáročné – používanie.

A aj keď sa smartfón radí do strednej triedy, vo výbave ponúka až 21 MPx fotoaparát s duálnym LED bleskom a clonou f/2.0, takže mu nebudú prekážať ani horšie svetelné podmienky, pričom na selfie zábery zase poslúži 5 MPx senzor. Hardvérovú výbavu ďalej dopĺňa 2GB RAM-ka, 16 alebo 32GB interné úložisko, slot pre microSD kartu do 128GB či takmer-čistý OS Android 5.1.1 Lollipop. Systém obsahuje nedotknuté používateľské prostredie a iba niekoľko dodatočných funkcií, ako napríklad hlasového asistenta Moto Voice.

Motorola Moto X Play
Motorola Moto X Play

Podobne ako drahší model Moto X Style, Motorola Moto X Play podporuje niekoľko praktických gest, s ktorými nám uľahčí a taktiež urýchli fotografovanie, vďaka čomu už nikto nezmešká vzácne momenty. Výkon ale v tomto prípade dostal na starosti 64-bitový čipset Snapdragon 615, kde nájdeme 8-jadrový procesor s taktom 1,7 GHz.

A cenovka? Tá by sa mala pohybovať na úrovni od 200 do 300 amerických dolárov. Novinka dorazí do obchodov už niekedy počas augusta.

Moto X Play