Populárny čínsky výrobca Meizu dnes predstavil rozhodne zaujímavý smartfón, ktorým chce dýchať na krk svojej konkurencii, napríklad výrobcovi Xiaomi s jeho modelom Redmi 2 alebo smartfónu Lenovo K3.

Meizu chce svojim lacným smartfónom zasiahnuť široké publikum, čomu zodpovedá univerzálna veľkosť obrazovky, 5 palcov, s dostatočným 720p rozlíšením.

Motorom Meizu M2 je 1,3 GHz quad-core procesor MediaTek, GPU Mali T720, poteší až 2 GB kapacita RAM, 16 GB úložisko s možnosťou rozšírenia prostredníctvom pamäťových kariet, ďalej nechýba 13 MPix zadný fotoaparát s clonou f/2.0, 5 MPix predný snímač a 2450 mAh batéria.

Ako sme si už pri čínskych výrobcoch zvykli, aj tento smartfón je vybavený dvoma slotmi na SIM karty, užívateľské prostredie Flyme 4.5 beží na Androide 5.1 Lollipop a k dispozícii sú farebné prevedenia v podobe bielej, modrej, ružovej a šedej.

Cena? Po prepočte 96 dolárov.

Ak keď sa na našom trhu Meizu M2 s takmer istotou neobjaví, množstvo zahraničných online obchodov ho určite zaradí do ponuky a nebude tak problém sa k nemu dostať.

Pozrite sa v našej galérii, ako Meizu M2 vyzerá. Dali by ste si povedať?

Meizu-M2 (8)
Meizu-M2 (7)
Meizu-M2 (6)
Meizu-M2 (5)
Meizu-M2 (4)
Meizu-M2 (3)
Meizu-M2 (2)
Meizu-M2 (1)
Meizu-M2
meizu-m2