Tak sa zdá, že nedávne poodhalenie futuristického hoverboardu nebolo žiadnym žartom. Výrobca luxusných automobilov, ktorý stojí za jeho vývojom, ho má v pláne odhaliť pred zrakom celého sveta už 5. augusta.

Prezradil to prostredníctvom novej upútavky, kde samozrejme nechýbajú ani chrumkavé vizuálne detaily levitujúcej dosky priamo z terénu. A nakoľko pôjde o prvý produkt svojho druhu na spotrebiteľskom trhu, nebude zrejme ani potrebovať veľkú marketingovú kampaň. Niečo podobné sme mali príležitosť zatiaľ vidieť iba vo filme ‚Back to the Future II‘.

Lexus Hoverboard je takmer tu… Keď sa technológia, dizajn a predstavivosť spoja, vzniknú neskutočné veci. Lexus Hoverboard reprezentuje skutočné inžinierske inovácie, ktoré uvidíte už čoskoro v akcii,“ znie časť vyhlásenia spoločnosti pod čerstvým promo videom na webe YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=U68zjl-5Bow

Moderný skateboard využíva na realizáciu pohybu miesto štyroch maličkých koliesok magnetickú levitáciu. „Supravodiče chladené tekutým dusíkom a kombinované permanentné magnety umožnili spoločnosti Lexus vytvoriť niečo nemožné,“ opisujú fungovanie hoverboardu inžinieri, ktorí na ňom pracovali. Momentálne ho testuje niekoľko profesionálov, aby mohol výrobca doladiť drobné nedostatky a úspešne tak pripraviť očakávanú novinku do predaja. Z prípadných nedostatkov by totižto vedeli ťažiť konkurenti, čo by im celkom jednoducho pomohlo ukradnúť časť z nadobudnutého trhového podielu.

https://www.youtube.com/watch?v=x_Oyx-vzZOg