Chabé predaje smartfónu HTC One M9 donútili predstaviteľov tejto spoločnosti konať a na jeseň chystajú nový smartfón, ktorý ponúkne aj nový dizajn, parametre a vlastnosti, ktorými bude priamo konkurovať aktuálnym či ešte nepredstaveným vrcholovým smartfónom.

Neoficiálny či skôr pracovný názov nové smartfónu je HTC Aero a verejnosti by mal byť predstavený niekedy na jeseň, v ťažkej konkurencii Samsungu Galaxy Note 5, iPhone 6S ale aj napríklad OnePlus 2.

Už nedávno „uniknuté“ informácie hovorili, že toto zariadenie ponúkne vynikajúci fotoaparát s clonou f/1.9, čo umožní zhotovovať kvalitné snímky aj za zhoršených svetelných podmienok a dokonca nebude chýbať záznam v RAW formáte.

Rovnaký zdroj dnes poskytol informácie aj o zobrazovej jednotke HTC Areo.

htc_logoAj keď zatiaľ nepoznáme uhlopriečku, tento 2.5D displej bude disponovať Quad HD rozlíšením, bude chránený sklom Gorilla Glass štvrtej generácie a mal by poskytnúť maximálny používateľský zážitok.

To je zatiaľ všetko čo vieme a dúfame, že sa časom dozvieme viac detailov alebo uvidíme nejaký ten snímok či render. Každopádne, myslíte si, že má HTC šancu dostať sa späť medzi najlepších hráčov trhu?