GoPro Hero4 Session

Priekopník na trhu s akčnými kamerami predstavil po troch rokoch tvrdej práce ďalší prírastok zo série Hero4, ktorý je oproti iným modelom badateľne kompaktnejší a neumožňuje vytiahnuť batériu. A aby čo-to vydržal i v nepriaznivom prostredí bez nutnosti použitia dodatočného príslušenstva, výrobca integroval zvýšenú odolnosť voči vode či piesku priamo do jeho konštrukcie.

Mini-kamera Hero4 Session zvládne nahrávať 1440p videá pri 30-tich snímkoch za sekundu, 1080p pri 60-tich a 720p až pri 100 fps. Na ovládanie zariadenia sú k dispozícii iba dve tlačidlá, jedno umožňuje zapnúť/vypnúť Wi-Fi konektivitu a to ďalšie zase zachytiť foto alebo video záber, pričom 3-sekundové podržanie aktivuje mód pre tzv. ‚časo-zberné‘ (time-lapse) videá. Kompatibilita s originálnou GoPro aplikáciou pre smartfóny je však samozrejmosťou, takže viac nastavení vykoná používateľ prostredníctvom nej.

Oproti väčšiemu ‚Black‘ modelu z Hero4 ale nedokáže natáčať 4K videá, nezvláda zachytiť ani 240 snímkov za sekundu a fotografie dosahujú maximálne rozlíšenie 8 MPx. No vo výdrži batérie si vraj vedie 399 dolárova Hero4 Session oveľa lepšie, ako ostatné modely zo série; viac nám už povedia prvé recenzie.

GoPro Hero4 Session
GoPro Hero4 Session