Úvod Elektromobilita Čínsky KITT: Elektromobily Tesla majú novú konkurenciu so systémom Android, je pekná...

Čínsky KITT: Elektromobily Tesla majú novú konkurenciu so systémom Android, je pekná a lacná

Spoločnosť Tesla to bude mať ťažšie, prichádzajúci konkurent má čo ponúknuť.

4
Toto je Youxia X

Populárne osobné vozidlá zo Spojených štátov, ktoré nepoháňa energia zo spalovania mŕtvych živočíchov či rastlín, čoskoro dostanú veľkého súpera s nápadne podobným dizajnom karosérie, operačným systémom Android a elektromotorom s výkonom 260 kW.

Start-up z Číny odhalil detaily nadchádzajúceho modelu Youxia X, pričom hromadná výroba začne už počas budúceho roka. Zákazníci dostanú na výber z troch variant batérií – 40, 60 alebo 85 kWh. Dopĺňanie energie prostredníctvom supernabíjačky má údajne trvať približne jednu hodinu aj tridsať minút, s plnou kapacitou dokáže vozidlo prejsť približne 270 km.

Interiér Youxia X
Interiér Youxia X

Najlákavejšia však bude samotná cenovka, ktorá by sa mala pohybovať na úrovni od 32,000 do 48,000 amerických dolárov. Pôjde teda o veľkú konkurenciu pre očakávaný Model 3 od spoločnosti Tesla. Elektromobil Youxia X taktiež vyniká zabudovaným displejom medzi prednými svetlami, kde si môže používateľ nastaviť zobrazovanie ľubovolného obsahu, ako napríklad pohybujúce červené svetlo inteligentného auta KITT z populárneho seriálu Knight Rider. V interiéri nájdeme aj obrovský tablet s uhlopriečkou displeja až 17,3-palca.

Novinka dorazí do obchodov v pribehu roka 2017.

Youxia X