Na čoraz-turbulentnejšom spotrebiteľskom trhu znamená pre výrobcov neprispôsobovanie sa súčasným trendom v oblasti inovácií takmer okamžitý koniec. To samozrejme platí i pri hodinkách na zápästia.

Ak chce teda spoločnosť Casio udržať svoju trhovú pozíciu, nemá inú možnosť, ako konečne predstaviť prvé inteligentné hodinky. V opačnom prípade ju moderná konkurencia skôr či neskôr odsunie do zabudnutia.

Niečo také by malo byť realitou už budúci rok. Podľa renomovaného webu The Wall Street Journal plánuje Casio uviesť na trh hodinky, ktoré sú komfortné a zároveň ponúkajú inteligentné funkcie, akými disponujú súčasné smartwatch s operačným systémom Android Wear.

Je paradox, že na tento krok nepristúpil legendárny výrobca z Japonska už dávnejšie, keďže v jeho portfóliu nájdeme digitálne hodinky s pripomínaním naplánovaných udalostí alebo oznamovaním počasia. Ide teda o funkcionalitu, aká patrí do základnej výbavy napríklad takých Motorola Moto 360, Samsung Gear 2 či Apple Watch.

Casio má však pri očakávanej novinke zamerať pozornosť skôr na pohodlie používateľa a odolnosť, než na technologické vymoženosti, pričom za ňu zákazníci zaplatia zhruba 300 až 350 amerických dolárov.