Úvod Novinky Aktuálne Na Indiegogo vznikla zbierka na záchranu Grécka, servery to vďaka obrovskému záujmu...

Na Indiegogo vznikla zbierka na záchranu Grécka, servery to vďaka obrovskému záujmu nevydržali

Grécko je na pokraji krachu. Na Indiegogo však odštartovala zbierka, ktorá sa ho snaží zachrániť!

10

Väčšina z vás už pravdepodobne počula o problémoch, do ktorých sa dostalo Grécko. Je iba kúsok od bankrotu a zdá sa, že to trápi veľa ľudí. Na komunitnom webe indiegogo.com totiž vznikla kampaň za záchranu celej krajiny. Jej cieľom je vyzbierať od obyčajných ľudí 1,6 miliardy dolárov. Táto kolosálna suma nakoniec poputuje priamo gréckej vláde.

Všetko vymyslel 29-ročný Brit Thom Feeney, ktorý pre prípadných darcov ponúka aj odmeny. Ak Grécko podporíte 3 eurami, dostanete pohľadnicu s gréckym prezidentom. Za šesť eur vám príde syr feta a olivový šalát a desať eur vám zabezpečí fľašku ouzo. Pre prípadných dobrodincov, ktorí prispejú sumou aspoň 5 000 eur je tu týždňová dovolenka v Aténach.

Indiegogo ampaň sa stretla s obrovským úspechom. Príspevkov bolo toľko, že servery webu to nezvládli a na chvíľu vypadli. Napriek tomu sa iba v prvý deň podarilo vyzbierať cca 77 000 eur. Momentálne je to už niečo cez milión a suma stále rastie.

Problém je, že ak sa nevyzbiera aspoň 1,6 miliardy, všetko bude zbytočné a peniaze sa vrátia späť do peňaženiek prispievateľov. Sám tvorca povedal – „Veľ­mi dú­fam, že kam­paň do­siah­ne svoj cieľ. Bu­de to ví­ťaz­stvo si­ly ľu­du.“ Samotný Feeney pritom hneď na začiatku prispel sumou 10 000 eur.