Juhokórejský výrobca sa už o tom, že jeho dve nové vlajkové lode nesú skutočne výnimočný materiál, zmienil pri predstavovaní začiatkom roka. Teraz nám však tvrdšiu hliníkovú konštrukciu a farebné sklo priblížil ešte podrobnejšie.

Galaxy S6 aj S6 edge sú skutočným dizajnovým skvostom. To, čo chceli zákazníci od spoločnosti Samsung už dávno, dostali pri súčasnej generácii hi-tech Android smartfónov hlavnej modelovej rady S. Výrobca tak dokázal zrealizovať dokonalú fúziu moderných technológií s unikátnym vizuálnym vzhľadom a bezkonkurenčným spracovaním konštrukcie.

Dizajnéri značky Samsung tak pri starostlivom výbere kovu zvolili hliník, konkrétne typ 6013, ktorý sa zvyčajne používa pri konštrukcii trupov lietadiel, horských bicyklov alebo jácht. Smartfóny Galaxy S6 a S6 edge sú úplne prvými smartfónmi vyrobenými z takto mimoriadne odolného kovu. Jeho pevnosť je asi o 50 % vyššia a životnosť asi o 20 % dlhšia než v prípade hliníka 6063, ktorý používajú ostatní výrobcovia smartfónov,znie časť tlačovej správy spoločnosti.

samsung-s6-galaxy

Sklo a farby

Ak používate Galaxy S6 alebo S6 edge počas slnečného dňa, určite ste neprehliadli nádherné a zároveň tak výrazné sfarbenie hliníkovo-sklenej konštrukcie zariadenia. Ako to dokázal ale Samsung zrealizovať? Tajomstvo úspechu sa údajne skrýva v novej metóde úpravy povrchu, ktorú gigant nazýva CMF.

Smartfóny Samsung Galaxy S6 a S6 edge sú z hľadiska dizajnu zaujímavé nielen použitými materiálmi, ale aj ich spracovaním. Tajomstvom skleneného tela je nová metóda povrchovej úpravy nazývaná Color, Material and Finish (CMF). Pri procese poťahovania smartfónov niekoľkými nanotenkými vrstvami skla bola použitá technika UV liatia, ktorá je obvyklá pri výrobe televízorov s vysokým rozlíšením. Samsung navyše umiestnil do vrstiev skla miniatúrne vzory. Vďaka tomu ich zadný panel odráža svetlo skoro ako diamant a mení odtieň použitej farby v závislosti na uhle dopadu svetla.

samsung-galaxy-s6-edge