Galaxy Note 4 edge

Minulý rok sme v septembri uvideli prvé ‚edge‘ zariadenie od spoločnosti Samsung. Ide samozrejme o Galaxy Note 4 edge s jedným zahnutým krajom displeja. Telefón však nebol príliš ergonomický a nakoniec sa ani nepredalo extra veľké množstvo kusov.

Juhokórejský výrobca sa však svojej myšlienky nevzdal a druhé edge zariadenie už dopadlo lepšie. Galaxy S6 edge sa predáva ako teplé rožky a konkuruje dokonca aj klasickému modelu s klasickou zobrazovacou jednotkou.

Preto je logické, keď niekto očakáva Galaxy Note 5 edge. Podľa všetkého však čakáme márne. Už dlhšie sa totiž hovorí, že Samsung chystá zväčšenú verziu súčasnej zakrivenej vlajkovej lode – Galaxy S6 Plus s 5,5 až 5,7 palcovým displejom a čipsetom Snapdragon 808. Ak teda bude mať Samsung jeden high-end phablet so zahnutými bokmi, na čo by mu bol ďalší?

Navyše, Galaxy Note edge síce minulý rok prekvapil technologický svet, no nedarilo sa mu. Rozšírená funkcionalita, ktorú ponúkal zakrivený displej, sa neuchytila a všetky tie miniatúrne menu, ovládacie prvky a podobné veci boli vnímané skôr ako zbytočnosť. Obzvlášť ak si uvedomíme, že sa smartfón veľmi zle držal v ruke. Vyrobiť podobný prepadák znovu nie je zrovna najlepší nápad. Samsung bude teda zrejme stavať na úspechu Galaxy S6 edge a očakávanou ‚Plus‘ verziou osloví fanúšikov veľkých uhlopriečok.

Čím sa však bude S6 Plus líšiť od prípadného Note 5 Plus? Nuž, pravdepodobne príde bez pera S-Pen. Displej bude mať zahnutý po oboch stranách a neponúkne žiadne špeciálne funkcie. Taktiež, pomer strán displeja by mal byť klasických 16:9.

Ako sa vám páči myšlienka že Note 5 edge možno nebude? Myslíte si že je to od Samsungu dobrý krok?