Orange

Pokiaľ patríte medzi používateľov služieb oranžového operátora a chystáte sa do zahraničia, môžete v rámci LTE roamingu využívať rýchlosti siete štvrtej generácie. Orange zatiaľ spomína iba Poľsko či Španielsko, neskôr ale majú podľa dostupných informácií na zoznam pribudnúť i ďalšie krajiny.

V Poľsku sa LTE sieť sprístupnila ešte len včera, čiže 29. júna, pričom to platí aj pre druhú stranu, teda zákazníkov poľského operátora, ktorí hodlajú vycestovať na Slovensko.

V Španielsku si zase veľké dátové rýchlosti užijeme od 2. júla. Neskôr by malo prísť aj na Francúzsko, Českú republiku, Maďarsko, Nemecko, Chorvátsko či Rakúsko.

„Cestovanie a práca v zahraničí patria medzi najväčšie trendy posledného obdobia. Chceme, aby sa naši zákazníci cítili aj za hranicami ako doma, preto im chceme aj v zahraničí dopriať kvalitu, na akú sú zvyknutí z domu. LTE sieť v roamingu zatiaľ sprístupňujeme v susednom Poľsku a obľúbenej dovolenkovej destinácii Španielsku. Čoskoro pribudne aj Česká republika, Nemecko, Maďarsko, Chorvátsko, Rakúsko a Francúzsko,“ uviedol v tlačovej správe jeden z členov manažmentu spoločnosti Orange Slovensko, Roman Husár.

Zákazníci Orangeu s predplateným balíkom dátových služieb tak budú môcť používať svoj telefón alebo notebook v zahraničí ako doma. Vďaka výhodným roamingovým balíkom môžu zákazníci Orangeu v celej EÚ a Švajčiarsku sťahovať dáta len za 6, resp. 9 centov/MB.