O2 tento rok po prvýkrát v histórii poukazuje 2 % zo svojich daní. Okrem dlhodobo podporovaných projektov našiel operátor vďaka verejnej výzve ďalšie, ktoré sa intenzívne angažujú v podpore zamestnanosti mladých ľudí.

Im poputuje suma v celkovej výške viac ako 115 tisíc €. O2 tak pokračuje v línií aktivít, ktorými sa usiluje bojovať proti nezamestnanosti mladých.

O2 ako prvé na Slovensku vyzvalo subjekty, ktoré podporujú mladé talenty a začínajúcich podnikateľov, aby sa prihlásili a sami uchádzali o 2 % z daní. Počas trvania výzvy sa prihlásilo spolu 20 záujemcov, z ktorých 6 sa podarilo operátora presvedčiť. Suma viac ako 115 tisíc € bude prerozdelená novým subjektom, aj tým, s ktorými operátor dlhodobo spolupracuje.

Martina Jamrichová, hovorkyňa O2:

Prerozdelenie 2 % z daní viacerým subjektom je v súlade s našou dlhodobou stratégiou prispievať k zlepšeniu zamestnanosti mladých ľudí. Aj preto sme sa rozhodli verejne vyzvať organizácie, ktoré akýmkoľvek spôsobom podporujú mladé talenty, dobré nápady a začínajúcich šikovných ľudí, aby nás presvedčili, že si našu finančnú pomoc zaslúžia.

O2 sa dlhodobo usiluje prispievať k zlepšeniu zamestnanosti mladých ľudí, čo je problém vypuklý nielen na Slovensku, ale aj v EÚ. Zameriava sa na podporu mladých talentov, dobrých nápadov a začínajúcich šikovných ľudí, pričom od budúceho roka tak bude robiť aj prostredníctvom Férovej nadácie O2, ktorú operátor založil v roku 2014.

Zoznam podporených subjektov:

  • SOVVA – StartUpAwards.sk
    ID Space Team – TEDx Youth, Rozbaľ to Bratislava, Vianočné trhy pod Pyramídou
    Aptech Europe – IT kurzy, školenia a rekvalifikácia mladých nezamestnaných študentov
    Voices.sk – víkendové školy s aktívnymi workshopmi na podporu zamestnanosti a udržateľnosti podnikania
    ZMPS – praktické vzdelávanie mladých podnikateľov, globálny týždeň podnikania
    STUBA Green Team – podpora univerzitného tímu, ktorý simuluje fungovanie firmy so všetkými oddeleniami
    Nadácia F.A.Hayeka – Podnikateľský nápad roka, Junior Chamber International Slovakia
    Vagus – Denné a integračné centrum pre ľudí bez domova
    Červený nos – Clowndoctors
    Marathon BB
    Divadelná Nitra – medzinárodný divadelný festival