Skúšali ste už niekedy vytvoriť v hre Minecraft obrázok? Chlapík, ktorý si hovorí Throlar, pár krát určite áno, pričom ten sám seba označuje za ‚kráľa pixelového umenia‘ a má na to pádny dôvod. Od januára totiž vytváral ten najväčší obraz na svete. 

Trvalo mu to takmer 24 týždňov (presnejšie 23 a pol) a pri hre strávil približne 1,000 hodín, no výsledok stojí za to. 1,128,960 kociek vytvára naozaj majestátny obraz. Ako predlohu si Throlar zvolil tapetu z populárnej hry StarCraft.

Možno by sa niekto mohol pýtať, prečo vytváral svoje veľdielo. Nuž, z ušľachtilých dôvodov. Pomocou streamovania cez Twitch zbieral peniaze pre deti trpiace ťažkými chorobami.

Ak chcete vidieť detaily obrazu, kliknite na tento odkaz.

Zaujímavé je, že autor trpí artritídou a takmer neudrží pero. Minecraft mu však očividne problém nerobí. Celý obraz vraj vytvoril od oka a nepoužíval žiadne špeciálne programy.

mineart2

Objavili sa však aj ľudia, ktorí Throlarovi neveria. Vyhlasujú, že používa špeciálny softvér, ktorý obrázok skonvertuje a prenesie do blokov priamo v hre. Umelec teda bude musieť najprv dokázať, že obrovský obraz naozaj vytvoril on. Potom sa možno ocitne v Guinessovej knihe rekordov.

Mimochodom, Throlar toho už vytvoril viac. Na detaily všetkých jeho umeleckých diel sa môžete pozrieť tu.