Vivo X5 Pro

Jeden z najočakávanejších čínskych Android smartfónov konečne uzrel svetlo sveta. A aj keď technickými špecifikáciami príliš neohúri, vo výbave nájdeme naozaj husárske kúsky.

Mid-range novinka s 2.5D ochranným sklom disponuje 5.2″ Full HD Super AMOLED displejom, technológiou na rozpoznávanie používateľov prostredníctvom netradičného biometrického údaju a predným fotoaparátom, z ktorého 8 MPx zábery dokáže smartfón interpolovať do rozlíšenia až 32 MPx.

Na identifikáciu sietnice očí používa Vivo X5 Pro rovnaký foťák, kde je potrebná bezpečnostná technológia integrovaná. Čo sa týka operačného systému, výrobca ponúka Android 5.0 Lollipop s nadstavbou Funtouch vo verzii 3.0. Na zadnej strane sa zase nachádza 13 MPx senzor s ochranou zafíru. Okrem jemne zaobleného skla pozostáva precízne opracovaná konštrukcia taktiež aj z prémiového hliníku či slotu pre dve SIM karty. Výkon Android zariadeniu zabezpečuje americký 64-bitový Snapdragon 615 s ôsmimi jadrami, pričom tomu dodáva energiu iba 2300 mAh batéria.

Vivo X5 Pro ponúkne distribúcia v prepočte za niečo okolo 443 amerických dolárov. Nižšie nájdete oficiálne promo VIDEO.