Úvod Novinky Aktuálne TOP 10 vlajkových lodí s najlepšou výdržou batérie

TOP 10 vlajkových lodí s najlepšou výdržou batérie

Súčasné vlajkové lode ponúkajú skvelý výkon a nesklamú ani displejmi. Ak si odmyslíme dizajn, najviac sa líšia výdržou batérie. Pozrime sa teda, ako dlho ich môžete používať.

3

V súčasnosti je dosť ťažké vybrať si nový smartfón. Obzvlášť, ak chcete poriadny výkon, krásny displej, výborný fotoaparát a hlavne, výdrž batérie. Momentálne všetci výrobcovia ponúkajú skvelé možnosti, či už ide o Samsung, HTC, Apple, LG, alebo aj Huawei. Jediný atribút, v ktorom sa líšia, je batéria. Bohužiaľ, spoliehať sa na kapacitu udávanú v mAh nie je práve najlepší nápad. Redaktori webu PhoneArena teda všetky vlajkové lode preverili a výsledky zverejnili na svojej stránke. Ak neviete, ktorý smartfón si vybrať, snáď vám tento článok pomôže.

Bohužiaľ, zdá sa, že od minulého roku sa veľa nezmenilo. Väčšina smartfónov ponúka podobnú výdrž batérie, ako minulá generácia. Viniť za to môžeme nové displeje s QHD (2560 x 1440p) rozlíšením a osemjadrové procesory. Nakoniec, posúďte sami.

VYDRZ BATERIE

 

Test s prehľadom vyhrala Motorola DROID Turbo. Vzhľadom na to, že má 3 900 mAh batériu, sa ani nečudujeme. Druhé miesto obsadila Sony Xperia Z3. Sony odvádza pri optimalizácii svojich telefónov skvelú prácu a je to vidieť. Bronz získal Samsung so svojím phabletom Note 4. Rada Note zariadení sa vždy vyznačovala skvelou výdržou. Naopak, najhoršie dopadol novučký LG G4. Trochu dlhšie vydržal HTC One M9 nasledovaný iPhonom 6 Plus. V prípade LG G4 sa však batéria dá jednoducho vymeniť.

Čo sa týka rýchlosti nabíjania batérie, väčšina výrobcov na nej popracovala a výsledky sú okamžite viditeľné. Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy Note 4 a Google Nexus 6 dosiahli veľmi dobré časy. naopak, čas na nabíjanie si urobte, ak rozmýšľate nad vlajkovou loďou od Sony, nad Huawei P8 a iPhonom 6 Plus.