Úvod Konkurencia Microsoft Surface Pro 4 bude predstavený už o niekoľko týždňov

Surface Pro 4 bude predstavený už o niekoľko týždňov

Nový tablet/notebook hybrid má byť predstavený už v polovici mája.

3

Microsoft minulý rok predstavil veľmi zaujímavé zariadenie. Tablet Surface Pro 3 vybavil plnohodnotným Windowsom, 512 GB SSD diskom, 8 GB operačnej pamäte RAM a procesorom Intel Core i7 (samozrejme v najvyššej konfigurácii). Zabudnúť nesmieme ani na ventilátor, ktorý chladil výkonné komponenty.

Po prerastených smartfónoch s desaťpalcovými obrazovkami sa tak na trh konečne dostal tablet, ktorý môže nahradiť notebook či počítač. Tomu samozrejme zodpovedala aj cena. Napriek nej Surface 3 Pro zostal zariadením, nad ktorým sa oplatí popremýšľať.

Pozrite si: Windows 10 – nové funkcie a základné funkcie pre podniky

Samozrejme, nič nie je dokonalé. Tento rok sa však už môžeme tešiť na novú generáciu. Tá príde s Windowsom 10 a veríme, že sa dočká ešte väčšieho úspechu. V poslednej dobe sa okolo očakávaného zariadenia rozvírili vody dohadov. Šepká sa, že bude predstavené už v polke marca. Ponúkne 12-palcový displej s pomerom strán 3:2 a rozlíšením 2160 x 1440 pixelov. Najviac nás však zaujíma procesor.

Podobne ako minuloročný tablet, by aj Surface Pro 4 mal ponúknuť čipsety od Intelu. Hovorí sa o nových Intel Core s Broadwell architektúrou, no zaujímavá bude aj konfigurácia s Intel Core M. Ten na chladenie nepotrebuje ventilátor a ponúka podobný výkon, ako Intel Core i3. Nájdete ho aj v novom ultratenkom MacBooku alebo v Zenbooku UX305 od ACER-u.

Vylepšenia sa dočká aj legendárna klávesnica/kryt. Tá minulý rok ponúkla veľký a pohodlný trackpad. K tabletu sa pripája pomocou magnetov.

Nový Surface bude veľmi zaujímavé zariadenie a my v redakcii sa naň veľmi tešíme. Len dúfajme, že Microsoft ponúkne aj cenovo dostupnejšie konfigurácie.