Sony Xperia Z3 a Z3 Compact

Súčasná vlajková loď populárnej japonskej spoločnosti dostala aktualizáciu operačného systému na Android 5.0.2 Lollipop ešte len pred nedávnom a už ju podľa všetkého čaká ďalší aktualizačný balíček, ktorý prinesie hneď niekoľko drobných vylepšení.

Internetom začalo kolovať nové video, kde má byť zachytený aktívny displej Sony smartfónu pod označením D6603 (Xperia Z3) a na ňom používateľské prostredie Android verzie 5.1.1 s grafickou nadstavbou výrobcu, čo môže byť predzvesťou blížiaceho sa sprístupnenia pre širokú verejnosť.

Ako uvádza web Phone Arena, od softvérovej aktualizácie očakávame nové animácie, prístup k dostupným Wi-Fi sieťam alebo Bluetooth zariadeniam priamo z panelu rýchleho nastavenia či niekoľko vizuálnych zmien ikoniek.

https://www.youtube.com/watch?v=l_LKW-kCtyY

Android 5.1.1 ale testuje Sony údajne už aj na predchádzajúcich generáciách ako Xperia Z, Z1 a Z1 Compact. Podľa austrálskeho mobilného operátora Telstra sa jej používatelia dočkajú až v priebehu augusta, nakoľko bolo pri testovaní objavených niekoľko výrazných nedostatkov.