Minulý týždeň sme viackrát skloňovali očakávaný phablet Samsung Galaxy Note 5. Objavili sa dokonca dohady o tom, že bude predstavený už v júli. Samsung by tak predbehol nové iPhony. Šéf mobilnej divízie J. K. Shin však všetky dohady zmietol zo stola a vyhlásil, že Note 5 príde klasicky, v septembri.

Redaktorom serveru SamMobile sa však podarilo zhromaždiť ďalšie informácie o Note 5 (Project Noble). Phablet podľa všetkého ponúkne QHD alebo 4K displej. Výrobca sa ešte nerozhodol. Technológiu už očividne má, no 4K rozlíšenie by na +- 6 palcoch mohlo byť považované za zbytočný luxus. Note 5 však bude priamo konkurovať iPhone 6S Plus (7 Plus?) a spoločnosť preto musí poriadne zvážiť každé jedno rozhodnutie. Navyše, Samsung myslí na všetko. Spolu s Note 5 má byť predstavená aj konkurencia pre Apple Watch.

Prečítajte si: Hodinky Samsung Gear A (Orbis) majú byť predstavené spolu s GALAXY Note 5

Je takmer isté, že nový Note ponúkne procesor Exynos 7422, na ktorom nájdete všetky komponenty od samotného CPU cez GPU a modemy až po RAM a ROM pamäte. Samsung tak ušetrí miesto a všetko bude lepšie a rýchlejšie spolupracovať.

Nás však najviac zaujíma prípadný Samsung Galaxy Note 5 edge. Ten by mal prísť s 5,4/5,5-palcovým displejom zakriveným po oboch stranách. Najnovšie sa šepká o tom, že smartfón nebude vybavený legendárnym S-Pen. To naznačuje, že možno ani vôbec nejde o zariadenie z Note série. Kódové označenie Project Zero 2 skôr smeruje k S-sérii.

VIDEO: Pozrite si tieto krásne rendery Galaxy Note 5 edge

Nakoniec, Project Zero 2 (Note 5 edge??) bude vybavený šesťjadrovým procesorom Snapdragon 808, 32 GB úložným priestorom, 16 Mpix zadným fotoaparátom s OIS a 5 Mpix prednou kamerou.

Tak, čo hovoríte na nadchádzajúce high-endy od Samsungu? Vyzerajú celkom zaujímavo, či nie?