Úvod Konkurencia Microsoft OFICIÁLNE: Asistentka Microsoft Cortana bude dostupná aj pre Android a iOS!

OFICIÁLNE: Asistentka Microsoft Cortana bude dostupná aj pre Android a iOS!

Hlasová asistentka od Microsoftu sa po dlhej dobe prederie aj na konkurenčné operačné systémy. Užijú si ju aj majitelia Android a iOS zariadení.

5

Microsoft dnes oznámil, že ich hlasová asistentka známa pod menom Cortana bude dostupná aj na zariadeniach, ktoré bežia aj na operačných systémoch Android, resp. iOS. Je to tak, Microsoft sa chystá svoju technológiu odomknúť pre širšie publikum, čo dnes potvrdil Joe Belfiore pracujúci pre Microsoft. Cortana je hlasová asistentka na podobný štýl, ako Google Now na Androide či Siri na iOS.

Okrem toho to vyzerá tak, že na Android a iOS by sa mala dostať „plná“ a neorezaná verzia Cortany. Jediné obmedzenie nastane v tom, že sa bude jednať o aplikáciu a nie funkcionalitu, ktorá by bola vstavaná priamo do operačného systému.

Cortany sa budete môcť spýtať na čokoľvek budete chcieť a ona sa vám s tým pokúsi pomôcť. Nebudú chýbať upozornenia na základe vašej polohy, času a dňa. Ak budete mať telefón vo vrecku a Cortana vás bude chcieť na niečo upozorniť, prebudí telefón a dá vám vedieť, aby ste napríklad nezabudli kúpiť banány či tresku a rožky.

Okrem toho, že bude hlasová asistentka z dielne Microsoftu pracovať na telefónoch, ju budete môcť využiť aj na novom Windows 10. Bude sa tak jednať o cross-platformové riešenie.

Presný dátum uvedenia Cortany do obchodu Google Play zatiaľ nie je stanovený. Predpokladá sa však, že by sa tak malo stať spolu s predstavením finálnej verzie Windows 10. Očakávať ju teda môžeme počas tohto leta.