LG G4

Čerstvá vlajková loď juhokórejského výrobcu zožala v deň oficiálneho predstavenia pomerne výraznú chválu za prinesené inovácie, a to predovšetkým v oblasti dizajnu, fotenia alebo zobrazovacej technológie.

Vďaka zachovanej kapacite batérie bola ale v otázke výdrže na jedno nabitie väčšina skôr skeptická. Koľko teda udrží 3000 mAh LG G4 pri živote naozaj v praxi?

Výsledky testu ostrieľaného tech webu Phone Arena ukazujú, že je na tom tohtoročná generácia o pár minút dokonca horšie ako G3, pričom obe disponujú kapacitne-rovnakým zdrojom energie. Novinka však dostala modernejší hardvér, ktorý má aj napriek zlepšenej energetickej efektivite ešte stále mierne väčšiu spotrebu.

Testovanie prebiehalo v štandardizovanej benchmark aplikácii, kde mali všetky zúčastnené smartfóny neustále zapnutý displej.

LG G4 sa umiestnil so šiestimi hodinami a šiestimi minútami spomedzi vlajkových lodí Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy S6, HTC One M9 a LG G3 najhoršie. Jeho predchodca ho predbehol o osem minút. Jasným víťazom naďalej zostáva minuloročná Z3, ktorá pri rovnakých podmienkach vydrží až cez deväť hodín.

Pokiaľ vás zajíma aj doba nabíjania, tá trvá niečo okolo 120 minút; pri Galaxy S6 zase iba necelých 80.