Ak vlastníte iPhone (a podľa štatistík vieme, že mnohí z vás áno) a padala vám aplikácia správ, poprípade sa vám reštartoval celý telefón, možno pre vás máme dôvod tohto divného správania. Jedná sa o chybu, resp. bug, pri ktorom špecifický text v správe spôsobí, že sa telefón začne správať veľmi zvláštne.

Aby bolo jasno, správa to je tak špecifická, že ste ju (zatiaľ) pravdepodobne neobdržali. Zaujímavá chyba sa vyskytuje len pri komunikácii iPhonu s iPhonom a Androidu s iPhonom a prejaví sa len vtedy, keď je zariadenie, ktoré správu prijíma na odomykacej obrazovke.

A čo takáto správa robí? Zatiaľ sa objavili dva prípady. Na telefóne začne padať aplikácia správ, alebo sa zariadenie úplne reštartuje. Celkom nepríjemné, ak ho práve potrebujete.

Kým Apple túto chybu neopraví, existuje niekoľko riešení, ktoré preberá 9to5Mac.com. Tak či tak sa jedná o nemilú chybu, ktorá už stihla postihnúť mnohých ľudí o čom svedčia sťažnosti na Twitteri. A ak by ste niekomu s iPhonom chceli spraviť zle, čo v žiadnom prípade neodporúčame, skúste mu poslať správu nižšie.

Power لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗