Úvod Výrobcovia Samsung 5,4 mm hrubý Samsung Galaxy Tab S2 bude predstavený už v júni...

5,4 mm hrubý Samsung Galaxy Tab S2 bude predstavený už v júni – poznáme špecifikácie

Zdá sa, že Samsung svoje nové high-end tablety s hrúbkou 5,4-5,5 mm predstaví už v júni. Ponúknu naozaj zaujímavé špecifikácie.

5

Už dlhšie sa špekuluje o tom, že nové tablety od Samsungu budú veľmi tenké a ponúknu displej s pomerom strán 4:3. Podľa najnovších správ zo servera Sammobile majú byť zariadenia predstavené už v júni a je sa na čo tešiť.

Tablety Galaxy Tab S2 prídu v dvoch základných variantoch. Jeden bude vybavený 9,7-palcovým displejom, zatiaľ čo druhý, menší, bude mať 8-palcový zobrazovací panel. Rátať pritom môžeme s rozlíšením 2048 x 1536 pixelov a technológiou Super AMOLED. V minulej generácii Samsung konečne vyrobil displej s RGB-stripe usporiadaním subpixelov. Dúfajme teda, že Galaxy Tab S2 budú v tejto tradícii pokračovať.

Čo sa týka zvyšku špecifikácií, tablety bude poháňať procesor Exynos 7420 a grafický čip Mali-T760. Potešia aj 3 GB pamäte RAM a 32 GB úložný priestor v základnej konfigurácii. Vybrať si budete môcť z Wi-Fi a Cat.6 LTE verzií. Samozrejmosťou by mal byť 8 Mpix zadný a 2,1 Mpix predný fotoaparát.

Najzaujímavejšie sú však rozmery zariadení. S hrúbkou 5,4 alebo 5,5 mm (informácie z rôznych zdrojov sa líšia) pôjde o najtenšie tablety na svete a ohromí aj hmotnosť 407 g (9,7-palcový model), respektíve 260 g (8-palcový model).