Spoločnosť Xiaomi dnes usporiadala v indickom New Delhi veľké podujatie, na ktorom predstavila nový, cenovo dostupný smartfón.

Zariadenie nesie označenie Mi 4i a jedná sa vlastne o upraveného dvojníka modelu Mi 4 v plastovom tele a množstve farebných prevedení.

Malé „i“ v názve je skratka pre Indiu a jej kultúru, ktorou je smartfón inšpirovaný a spočiatku bude Xiaomi Mi 4i dostupný len na tomto trhu.

Špecifikácia:

  • Prostredie MIUI 6 s OS Android 5.0 Lollipop
  • 5-palcový Sharp/JDI laminovaný displej s rozlíšením 1080 x 1920 pixelov
  • Octa-core procesor Qualcomm Snapdragon 615 druhej generácie
  • 2GB RAM, 16GB interné úložisko
  • Polykarbonátové telo – o 12% tenšie a o 13% ľahšie ako pri Xiaomi Mi 4, dostupné v čiernej, bielej, červenej, modrej, žltej a ružovej
  • 13 MPix zadný fotoaparát s clonou f/2.0, 5 MPix predný snímač s clonou f/1.8
  • 3120 mAh batéria

Mi-4i-official-images (2)

Mi-4i-official-images

Zariadenie poháňa druhá, už 64-bitová generácia procesoru Snapdragon 615 so štyrmi jadrami taktovanými na 1,7 GHz a ďalšími štyrmi taktovanými na 1,1 GHz pre lepšiu energetickú efektivitu.

V kombinácii s 2 GB RAM tak ide o v celku výkonné zariadenie, ktoré bude promptne a svižne zvládať všetko to, čo sa od súčasných smartfónov očakáva.

Výrobca ďalej poukázal na batériu, ktorá je oproti konkurencii rozmerovo menšia, no so zachovanou veľkou kapacitou a podporou pre rýchle nabíjanie.

2A 5V nabíjačka nabije Xiaomi Mi 4i na 40% do jednej hodiny.

Chvále sa nevyhol ani fotoaparát, konkrétne vylepšený HDR režim, ktorý patrí podľa predstaviteľov k špičke, nechýba automatické ladenie gama, korekcia farieb a potláčanie rušivých vplyvov hlavne pri snímaní pri zlých svetelných podmienkach.

Veľkým pozitívom je cena zariadenia, ktorá sa po prepočte rovná hodnote 200 dolárov, veľkým, dúfame dočasným negatívom je dostupnosť.

Xiaomi Mi 4i sa začne predávať 30. apríla iba v Indii a pridružených ázijských krajinách.

Európska dostupnosť je zatiaľ veľkou neznámou.

Páči sa vám novinka od tohto rýchlo rastúceho čínskeho výrobcu?