Úvod Výrobcovia Vivo Ďalšia lahôdka pre narcisov: Smartfón Vivo X5 Pro vyhotoví až 32 MPx...

Ďalšia lahôdka pre narcisov: Smartfón Vivo X5 Pro vyhotoví až 32 MPx selfie fotky

Je pre vás 5 MPx pri fotení selfie málo? Vivo má riešenie.

3

Čínsky výrobca, ktorý nie je v našich končinách príliš známy, odhalil, že jeho nadchádzajúci Android model X5 Pro zvládne prostredníctvom predného fotoaparátu zachytiť zábery s rozlíšením 32 MPx.

Ako chce ale také niečo spoločnosť Vivo docieliť, zatiaľ bližšie nešpecifikovala. Tech web Phone Arena uvádza, že najpravdepodobnejšie bude použitie 8 alebo 13 MPx senzoru s asistenciou softvérovej interpolácie obrazu. Takéto technologické riešenie používa aj výrobca Oppo, pričom smartfón vyhotoví niekoľko fotografií za sebou a následne ich digitálne skombinuje, čím vznikne jeden záber vo vysokom rozlíšení.

Hlavný 13 MPx fotoaparát Oppo Find 7 s Pure Image 2.0 dokáže zase zachytiť detailné momenty až v rozlíšení 50 MPx. Využíva pri tom softvérový mód tzv. ‚SuperZoom‘, ktorý funguje na obdobnom princípe, ako je uvedené vyššie.

Očakávaný smartfón Vivo X5 Pro ponúkne okrem iného aj 6-palcový displej, 3500 mAh batériu, 2.5D zakrivené sklo, kovový rámik, čipset Snapdragon 615, inovatívny konektor USB Type-C alebo taký Android 5.0 Lollipop s grafickou nadstavbou výrobcu Funtouch.

Oficiálneho odhalenia by sme sa mali dočkať 6. alebo 7. mája.

Selfie foťák vo Vivo X5 Pro
Selfie foťák vo Vivo X5 Pro