Úvod Sony Sony Xperia Z4 Sony Xperia Z4 oficiálne: 5.2″ Full HD displej, Snapdragon 810, 2930 mAh...

Sony Xperia Z4 oficiálne: 5.2″ Full HD displej, Snapdragon 810, 2930 mAh batéria a 20 MPx fotoaparát

Smartfón Xperia Z4 konečne odhalil svoje špecifikácie. Toto všetko prinesie nástupca modelu Z3.

43
Sony Xperia Z4

Japonský výrobca konečne odhalil to, na čo väčšina Androiďákov doteraz netrpezlivo čakala. Nová vlajková loď prichádza s vylepšeným hardvérom, softvérom a aj ľahšou či tenšou konštrukciou s kovovým rámom.

Čo sa týka displeja Sony Xperia Z4, ten zostal oproti minuloročnej generácii nezmenený. Používatelia tak dostanú 5.2-palcovú zobrazovaciu jednotku s rozlíšením 1080×1920 pixelov, pričom môžu opäť počítať so zvýšenou odolnosťou vďaka certifikácii IP68. Smartfón však váži o 8 gramov menej a jeho hrúbka dosahuje o 0,4 milimetra menšiu hodnotu ako v prípade Xperia Z3.

Vizuálnych zmien veľa nie je. Medzi tie najvýraznejšie patria najmä nové reproduktory.

Výkon dostal na starosti populárny Snapdragon 810, ktorému asistuje 3 GB operačná pamäť. Nezabudlo sa samozrejme ani na slot pre microSD kartu, a to až do 128 GB. Interné úložisko disponuje kapacitou 32 GB. Kapacita batérie ale z pôvodných 3100 mAh mierne klesla (2930 mAh).

Spoločnosť Sony predstavila Xperia Z4 cez tlačovú správu na oficiálnej web stránke.

Fotky vyhotovíme prostredníctvom zadného 20.7 MPx fotoaparátu s tzv. ‚kuchárskym modom‘ pre profesionálnejšie fotenie pokrmov. Milovníkov #selfie zase nepochybne poteší širokouhlý 5.1 MPx kúsok na prednej strane.

xperia-z4So zariadením predstavil výrobca taktiež ochranné púzdro ‚Cover Window‘, ktorého vyhotovenie umožní prečítať z displeja dôležité informácie i pri aktívnej ochrane.

Samozrejmosťou je aj Android vo verzii 5.0 Lollipop. Zákazníci dostanú na výber až zo štyroch farebných kombinácií – bielej, čiernej, medenej a (aqua) zelenej. Xperia Z4 bude dostupná v Japonsku počas nadchádzajúceho leta za zatiaľ bližšie nešpecifikovanú cenu. Novinka je pritom určená iba pre domáci trh, ďalší vlajkový model (s modernejšou výbavou) pre globálny trh uzrie svetlo sveta koncom mája.

[yop_poll id=“32″]