Tohtoročná vlajková loď renomovaného japonského výrobcu prinesie niekoľko výrazných zmien. Medzi nimi by malo byť väčšie množstvo prémiových materiálov či taká čítačka biometrických údajov priamo v „power“ tlačidle.

Od Xperia Z4 sa zo strany fanúšikov a potenciálnych zákazníkov očakáva naozaj veľa. A nie len to, každým jedným rokom rastie aj sila alebo počet konkurencie. Spoločnosť Sony preto tentokrát údajne pristúpila k markantným vylepšeniam novej generácie vlajkovej lode, pričom ju podľa všetkého oficiálne uvidíme až počas septembra.

Informácie pochádzajú od @ViziLeaks.

Minuloročná Xperia Z3 síce disponuje hliníkovými prvkami, no pri jej nástupcovi by malo byť tzv. prémiového materiálu trošku viac, čo zrejme mierne navýši konečnú cenu. Netradične umiestnený snímač odtlačkov poslúži na autorizáciu používateľa buď pri uzamknutom displeji alebo realizácii špecifických platieb.

Kovová konštrukcia high-end smartfónov začína byť poslednú dobu medzi výrobcami akousi samozrejmosťou, a to vrátane giganta Samsung. Použiť ju dokonca má – spolu s kožou – i kórejská špička LG pri očakávanom G4, resp. G4 Note. Trend s prémiovými materiálmi by mal v blízkej budúcnosti však ešte rásť, keďže už pomaličky ide o jednu z hlavných požiadaviek na kvalitný inteligentný mobil.

Doterajšie úniky z benchmark aplikácií taktiež odhalili čipset Snapdragon 810, ktorý sa v Sony Xperia Z4 zrejme postará o poriadny výkon.

[yop_poll id=“30″]