V našej recenzii sme boli ohromení 16 Mpix zadným fotoaparátom na Samsung Galaxy S6. Zdá sa, že profíci z DxOMark s nami súhlasia. Po rozsiahlych testoch vyhlásili, že Galaxy S6 ponúka najlepší mobilný fotoaparát na svete. Zariadenie predbehlo konkurenciu, či už ide o ostatné Android zariadenia, iPhony alebo Nokie. Novinka od Samsungu v testoch nazbierala kombinované skóre 86 zo 100 bodov. Juhokórejský výrobca tak drží prvú, aj druhú priečku.

Mimochodom, druhé miesto patrí Samsung Galaxy Note 4 so skóre 84 bodov, nasledujú oba nové iPhony, Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z3 a Z2. Nexus 6 sa dostal na ôsme miesto.

Celkové skóre 86 bodov vzniklo kombináciou skóre za fotografie (88) a za video (84). Telefón stratil body za digitálny šum pri fotení v zhoršených svetelných podmienkach a svetlo z blesku spôsobovalo mierne žlto-zelený nádych fotografií. Čo sa týka nahrávania videa, smartfónu sa dá vytknúť silný „jello“ efekt, posunuté farby v zlom svetle a preexponované časti fotografie v silnom svetle.

Čo sa týka pozitív, Galaxy S6 ohromil rýchlym automatickým zaostrovaním, dobrou expozíciou a pekným vyvážením bielej vo všetkých podmienkach. Vo videu potešila dobrá expozícia, vyváženie bielej a skvelé detaily s minimálnym množstvom digitálneho šumu pri natáčaní v zlých svetelných podmienkach, alebo naopak, na ostrom svetle.

Ak chcete vedieť viac, rozhodne odporúčame prečítať si celú správu na stránke DxOMark. Tiež si prečítajte našu recenziu Galaxy S6 a S6 Edge.