Keď Samsung 1. marca na MWC 2015 predstavil nový high-end model Galaxy S6 edge so zakriveným displejom, málokto čakal, že bude mať až taký úspech. Zariadenie s displejom ohnutým po bokoch prekonalo všetky predbežné odhady aj očakávania. Predáva sa dokonca tak rýchlo, že ho Samsung nestíha vyrábať.

Ukázalo sa, že obmedzujúcim faktorom je spomínaný displej. Ide o Super AMOLED panel s QHD (2560 x 1440p) rozlíšením, ktorý je na oboch bočných stranách zahnutý. Je jasné, že tento komponent sa vyrába veľmi ťažko. Samsung preto v minulosti začal pripravovať novú špeciálnu výrobnú halu, ktorá by mala vyrobiť až 5 miliónov ohnutých displejov za mesiac. Otvorenie bolo naplánované na jún. Zúfalé časy si však žiadajú zúfalé riešenia a juhokórejský výrobca to nakoniec stihol o dva mesiace skôr.

Súčasná produkcia zobrazovacích panelov pre Galaxy S6 Edge sa pohybuje okolo 2 miliónov kusov za mesiac. Nová továreň teda výrazne posilní produkciu a umožní Samsungu dosiahnuť svoj cieľ – predať do konca roka 70 000 000 kusov Galaxy S6 a S6 edge.

Nakoniec, Galaxy S6 edge je najdrahším smartfónom, aký kedy Samsung predával. Výroba 64 GB modelu stojí až 290 dolárov, takmer tretinu ceny pritom zhltne spomínaný displej. Druhým najdrahším komponentom je výkonný procesor Exynos 7420.